Coș de cumpărături

Subtotal: 191,77 lei (inclusiv TVA)

Pentru a beneficia de transport gratuit pe teritoriul României este nevoie să mai adaugi de 208,23 lei!

Vezi coșulFinalizare

Infectia tractului urinar (ITU)

Infectia tractului urinar (ITU), o afectiune comuna in randul femeilor

Infectia tractului urinar face parte dintre afectiunile des intalnite in randul femeilor.

Atunci cand nu sunt tratate cu cea mai mare seriozitate, pot deveni extrem de periculoase pentru sanatate.

De retinut, ca infectia tractului urinar ii afecteaza si pe barbati, mai ales in copilarie sau la batranete.

Din acest motiv, tratamentul natural nu trebuie sa-l inlocuiasca nicioda­ta pe cel medicamentos, prescris de medic, ci doar sa-l completeze, cele doua terapii fiind mult mai puternice impreuna.

infectia urinara utiCresterea capacitatii naturale de aparare a orga­nis­mului este, de fapt, cheia vindecarii cistitelor, uretritelor si a nefritelor.” ~ Phyllis A. Balch, Vindecarea prin nutritie

Remediile naturale antiinfectioase au mare­le avantaj de a fi extrem de variate ca formula chimica, asa incat microbii nu au cum sa se adapteze si sa do­bandeasca rezistenta la ele.

Infectia tractului urinar, care afecteaza anual milioane de oameni, in special femeile, se afla pe locul doica grad de ocurenta a infectiilor.

Infectia tractului urinar (ITU) – generalitati

Rinichii, ureterele, vezica si uretra, toate iau parte la eliminarea urinei din organism. Cele mai frecvente boli ale tractului urinar sunt:

 Cistita – infectia vezicii urinare

– Uretrita – infectia uretrei

– Pielonefrita acuta – infectia rinichiilor

Infectiile de vezica sunt caracterizate prin:

– o urgenta nevoie de a goli vezica

– urinarea este frecventa si dureroasa chiar dupa ce vezica se goleste

– senzatia de a urina din nou poate sa persiste

– adesea, urina are un miros puternic, neplacut si poate fi tulbure la culoare.

Aproape 85% din infectiile tractului urinar sunt determinate de bacteria  Escherichia coli, sau pe scurt E. coli, o bacterie care se gaseste in mod normal in intestine.

Chlamydia thrachomatis, o alta bacterie care cauzeaza infectii bacteriene, poate da si ea problema de vezica.

O particularitate importanta a infectiei cu Chlamydia thrachomatis o reprezinta lipsa manifestarilor acesteia, atribuindu-i-se numele de infectie tacuta. 70% dintre femei si 40% dintre barbati nu prezinta niciun simptom.

Si femeile, si barbatii sufera de infectii ale vezicii urinare.

La femei, bacteriile prolifereaza prin contaminarea cu fecale sau prin secretii vaginale care au acces la vezica, prin uretra.

Din cauza aproprierii anusului, a vaginului si a uretrei la femei si din cauza ca uretra femeilor este scurta, boli precum cistita, uretrita si pielonefrita apar mult mai frecvent la femei decat la barbati.

Posibilitatea dezvoltarii infectiilor tractului urinar creste datorita mai multor factori precum sarcina, contactul sexual, folosirea diagramei, tulburari sistemice precum diabetul.

Pentru cele mai multe infectii ale vezicii cel mai bun tratament pare sa fie cel natural.

Este important de stiut ca ne putem prega­ti organismul sa faca fata atacului bacteriilor patogene.

Plantele medicinale si stilul de viata sanatos sunt singurele mijloace, cu eficienta demonstrata, care pot stimula sistemul imuni­tar.

Infectia tractului urinar

Nutrienti esentiali pentru vindecarea fara medicamente

Atunci cand nu ne imbracam corespunzator conditiilor atmosferice, nu consumam suficienta apa sau stam un timp indelungat intr-o incapere rece, temperatura corporală scade si agenţii patogeni pot coloniza cu usurinta tractul urinar.

In cazul in care te confrunti cu infectia tractului urinar, este bine sa stii ca urmatorii nutrienti sunt esentiali pentru organism, fie ca ii aduci prin alimentatie, fie ca apelezi la suplimente nutritive de calitate.

  • Vitamina C si bioflavonoide – 4000-5000 mg/zi – produce efect antibacterian prin acidifierea urinei.
  • Usturoi – 2-3 cps/zi – antibiotic natural, creste imunitatea si rezistenta la infectii.
  • Acidophilus  – necesar pentru refacerea bacteriilor “prietenoase”. Foarte important mai ales daca se iau antibiotice care ataca flora intestinala.
  • Calciu si magneziu – reduc iratibilitatea vezicii si faciliteaza raspunsul la stres.
  • Multivitamine si complex de minerale cu vitamina A cu carotenoide  –  sunt  necesare pentru echilibrul vitaminelor si mineralelor din organism.
  • Vitamina E    – combate bacteriile infectioase. Se recomanda 200 UI / zi.

De asemenea, pe langa alimentatie, o serie de plante medicinale, cum sunt merisorul, urzica, papadia, noni, nasturelul, sprijina functionarea sistemului urinar cu succes.

Infectia tractului urinar, care afecteaza anual milioane de oameni, in special femei, se afla pe locul doi in ceea ce priveste gradul de ocurenta a infectiilor.

Inainte de a apela la antibiotice, care de obicei au efecte secundare, ia in considerare un tratament pe termen lung cu produse naturiste. 

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *