Alifia de usturoi este un remediu natural foarte puternic cu proprietăţi terapeutice uimitoare şi care se poate prepara uşor acasă de către orice gospodină pentru a fi la îndemână în caz de nevoie. Este important să folosim usturoi proaspăt şi nu chinezesc din supermarket.

Alifia de usturoi este un remediu extern ce are efecte vindecătoare extraordinare, mai eficiente decât medicamentele obişnuite împotriva multor afecţiuni: bătături, micoze ale pielii, nevralgii reumatismale, înţepături de insecte, chisturi, scabie, surditate reumatismală, abcese reci (fără inflamaţie) tumori albe, picior de atlet, călcâie crăpate, toate tipurile de negi, tumori, herpes genital, hemoroizi externi, tăieturi, răni infectate.
Alifia de usturoi se mai foloseşte pentru a frecţiona toracele în cazuri de răceli, tuse convulsivă, astm bronhic.
Ajută în caz de arsuri, ameliorând durerea şi ajutând la o vindecare rapidă. Se unge imediat locul ars şi se frecţionează câteva minute. Se unge pielea din nou şi se lăsă în strat gros. Se aplică de câte ori este nevoie.
Zgomote şi dureri de urechi: se introduce în ureche puţină alifie cât un bob de mazăre şi ca să nu curgă în afara urechii se pune un dop mic de vată.
Alifia de usturoi este utilă în toate formele de calcifieri osoase. Se înveleşte locul uns cu alifia de usturoi în strat cât mai gros, cu o faşă şi se menţine până a doua zi. Dimineaţa este indicat să clătiţi locul respectiv cu apă caldă. Se recomandă acest tratament în reprize de 10-20 de zile.
Preparare alifie de usturoi
O căpăţână de usturoi pisat se amestecă bine cu 100 – 150 grame de ghee (unt clarifiat). Amestecul obţinut se pune pe foc mic la bain-marie timp de 3 ore. După fierbere, amestecul se strecoară şi se pune într-un vas curat. Se adăugă ceară de albine curată, de mărimea unei cireşe mari. Amestecăm repede cu o lingură de lemn până se topeşte ceara, lăsăm să se odihnească preparatul 10 – 15 minute după care amestecăm din nou cu un mixer cosmetic sau cu o lingură de lemn, ca la maioneza timp de 10 minute. Preparatul este gata, îl băgăm la frigider şi se poate folosi după 6 ore. Se păstrează la frigider sau în locuri răcoroase ferite de lumină şi căldură.
Dacă folosim alifia de usturoi pentru micozele piciorului, bătături sau călcâie crăpate putem să mai adăugăm câteva picături ulei de ricin. În reumatism şi înţepături de insecte 10 picături ulei de mentă, iar pentru negi şi herpes suc proaspăt de rostopasca (sau tinctura).
În reumatism se foloseşte cu succes gelul sau unguentul pe bază de sare de bazna. Două linguri Sare de Bazna se topesc în puţină apă distilată, se încălzeşte pe foc la bain-marie şi când ajunge la aceeaşi tempratura cu alifia de usturoi, se amestecă folosind mixerul.
Mod de folosire alifie de usturoi
Se aplică cantităţi mici de alifie de usturoi de mai multe ori pe zi, într-un strat subţire, pe locul afectat şi apoi se masează uşor câteva secunde. Tratamentele cu alifie de usturoi se pot întinde pe o perioadă mai mare de timp depinzând de gravitatea şi de afecţiunea de care suferiţi. Alifia de usturoi este un remediu natural de excepţie deoarece nu are efecte adverse. Pentru a verifica totuşi dacă pielea dumneavoastră nu este sensibilă la usturoi şi că nu aveţi probleme alergice, se poate face un test pe o porţiune mică a corpului. Alifia nu trebuie să înroşească pielea şi nu trebuie să provoace mâncărime.