Coș de cumpărături

Subtotal: 1 600,76 lei (inclusiv TVA)

Minunat! Ai transportul gratuit 🎉 (pe teritoriul României)

Vezi coșulFinalizare

Ceaiul de ANASON STELAT netezeste ridurile si stimuleaza circulatia

Ceaiul de ANASON STELAT netezește ridurile și stimulează circulația

anason stelat

Anasonul (Pimpinella anisum), este o planta medicinala originara din zona mediteraneană și Orientul Mijlociu. Are putine frunze mici si albe iar fructele sunt in forma de stea si contin seminte din care se prepara prin infuzie un ceai cu proprietati medicinale remarcabile.
Ceaiul de anason are un gust aromat placut si poate fi administrat sugarilor si copiilor mici pentru eliminarea colicilor intestinali cat si a viermilor. Femeile care alapteaza pot folosi anasonul stelat pentru a mari cantitatea de lapte produs de organismul lor. Anasonul nu este insa recomandat sub nici o forma femeilor insarcinate.

Ceai de anason proprietăți și utilizări terapeutice

Ceaiul de anason are un efect diuretic puternic fiind foarte recomandat in bolile de rinichi dar si un efect antiseptic, din acest motiv medicii recomandand ceai de anason si in cazul unor probleme respiratorii ajutand la expectorare, sau pentru ameliorarea simptomele specifice astmului, bronsitelor si a sinuzitelor.

Ceaiul de anason nu trebuie folosit in curele de slabire, deoarece aceasta planta stimuleaza pofta de mancare, deci in nici un caz nu slabeste asa cum pretind unele “produse minune” prezente pe internet.

Ceai de anason pentru riduri

Ceaiul de anason este util pentru netezirea ridurile faciale deoarece cel mai important compus care se găsește în anasonul stelat, anetolul, are puternice efecte estrogene.
Reteta – Infuzia de anason stelat impotriva ridurilor
Pentru prepararea ceaiului,utilizează 4-5 seminte de anason stelat, 3-4 căni de apă distilata și un ceainic din sticlă sau din ceramică. Ustensilele din metal trebuie să fie evitate. Cu toate că apa de la robinet este acceptabilă,fitoterapeuții susțin că apa distilată sau pură crește puterea ceaiului.

Fierbe apa si dupa ce da in clocot dă-o deoparte, adăugă semințele și lasă-le la infuzat 10-15 minute. Ceainicul trebuie să fie acoperit astfel încât uleiurile volatile să nu se evapore.
Când ceaiul s-a răcit, strecoară-l și depozitează lichidul într-un borcan de sticlă. Ceaiulde anason poate fi folosit atât cald,cât și rece. Spală-te în fiecare dimineața cu infuzia astfel obținută, acordând o atenție deosebită liniilor fineși a ridurilor faciale. Primele rezultate se vad dupa aproximativ doua săptămâni.

ceai anason

Ceai de anason împotriva Helicobacter pylori și a gazelor la stomac

Un ceai de anason stelat ajuta foarte mult si in cazul flatulentei (acumulare excesiva de gaze in stomac) fiind de real folos celor sufera de care problema stanjenitoare. Cercetările au demonstrat capacitatea semințelor de anason de a inhiba infecțiile bacteriene ce pot cauza simptome de balonare și de apariție a gazelor.

Rezultatele unor studii de laborator publicate în 2005, în revista „Phytotherapy Research”, arata cum cercetătorii au descoperit că extractele botanice din semințele de anason inhibă creșterea Helicobacter pylori. CMI-ul din extractul de anason, concentrația inhibitorie minimă necesară inhibării dezvoltării unui agent patogen, s-a înregistrat la 100 micrograme per mililitru.

Ceai de anason împotriva virușilor

Rețeta ceai de anason stelat pentru stimularea circulației și pentru disfucții pancreatice

Anasonul stelat are efect stimulator si asupra pancreasului dar si a circulatiei sangvine. Pentru disfunctii pancreatice, poti prepara fie un ceai din frunze de anason, fie se pot fierbe in 250 de ml de lapte doua lingurite de seminte de anason stelat timp de 5 minute.

Semintele de anason stelat sunt sunt deosebit de aromate continand uleiuri volatile formate din anetol, adelhide anihica si acetica, metilcavicol, cetone, protide, lipide, colina, amidon, zaharuri si substante minerale. In scopuri medicinale se utilizeaza cu mult succes si fructele de anason uscate pentru ca au un puternic efect carminative, galactogog dar si expectorant. Anasonul se foloseste de asemenea si in bucatarie pentru aromatizarea mancarurilor.

Contraindicații ceai de anason

Asa cum am precizat anterior ceaiul de anason nu slabeste deoarece stimuleaza pofta de mancare.
Utilizat in cantitati mari, anasonul poate fi toxic pentru organismul uman avand o actiune asemanatoare unui narcotic, putand cauza insomnii si stari euforice, avand un efect daunator sistemului digestiv prin iritarea mucoasei digestive. din acest motiv trebuie evitat consumul ceaiului de anason stelat de catre cei care sufera de gastrita sau ulcer gastric si duodenal.

Pentru cei care folosesc in scopuri terapeutice aceasta planta fie ca vorbim fructe sau seminte de anason mai este de precizat si faptul ca anasonul trebuie pastrat intr-un loc ferite de umiditate, iar daca tineti anasonul in bucatarie este preferabil sa folositi un recipient cu capac sau in pungi de hartie bine sigilate. Astfel semintele de anason stelat isi pastreaza proprietatile terapautice si aroma caracteristica iar ceaiul va avea efect medicinal maxim.Anasonul nu este recomandat in cazul gastritelor hiperacide, ulcerului si enterocolitei si nici femeilor insarcinate.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *