Coș de cumpărături

Subtotal: 6,85 lei (inclusiv TVA)

Pentru a beneficia de transport gratuit pe teritoriul României este nevoie să mai adaugi de 393,15 lei!

Vezi coșulFinalizare

Cafeaua Verde - Mituri

Cafeaua Verde – Mituri, adevăruri și câteva proprietăți surprinzătoare

Despre cafeaua verde
Cafeaua verde este cafeaua crudă, neprăjită şi neprocesată, neprelucrată termic, având gust de cafea, dar aromă este mult mai intensă, băutura din cafeaua verde măcinata asemănându-se mai mult cu un ceai. Acest tip de cafea este net superior celui clasic (cafeaua prăjită), efectele curative fiind mai evidente deoarece boabele crude de cafea verde sunt foarte bogate în acid clorogenic, substanţă care limitează absorbţia zahărului de către corp, ajutând astfel la menţinerea unui corp mai în formă şi mai suplu.

Procesul de prăjire al boabelor de cafea reduce cantitatea de acid clorogenic, astfel că, o ceaşcă de cafea verde va furniza organismului o cantitate impresionantă de antioxidanţi, va lupta cu celulită şi va blândă organismul cu un scut anticancer.

cafea verde boabe

Proprietăţile cafelei verzi acoperă o arie largă de afecţiuni, pornind de la cele metabolice, care provoacă o creştere în greutate şi terminând cu cele cardiace şi hepatice, cauzate de acumularea grăsimilor în exces:

Cafeaua verde conţine cantităţi importante de antioxidanţi, care lupta împotriva radicalilor liberi şi previn cancerul.

Reglează metabolismul, ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite şi acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală.

Reduce stresul oxidativ cu 12%-16%, datorită principalilor antioxidanţi numiţi polifenoli ce frânează procesul de distrugere celulară şi astfel îmbătrânirea este amânată.

Conţine şi acid cafeic care acţionează ca un tonic general, cafeaua verde măcinata folosindu-se cu succes în curele de detoxifiere.

Diminuează riscul de diabet şi ajuta la detoxifierea ficatului.

Acidul clorogenic stabilizează nivelul de zahăr din sânge, inhiba senzaţia de foame, topeşte grăsimile şi lupta împotriva radicalilor liberi, întârziind astfel procedeul de îmbătrânire.

Cafeaua verde este şi un dezinfectant natural, utilă în lupta cu bacteriile şi viruşii, având efecte antiinflamatoare, antipiretice şi antiseptice.

Persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului ar putea testa pe propria piele beneficiile cafelei verzi, având în vedere că această băutură are efecte antihiperlipemice, adică scade colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun.

Cei care consumă regulat băutura din boabele de cafea verzi măcinate nu vor suferi de tahicardie, creşterea tensiunii arteriale sau insomnie.

O ceaşcă aburindă, plină cu această băutură aromată te binedispune cu siguranţă în fiecare dimineaţă şi te trezeşte din moleşeala atunci când rutină pune stăpânire pe mintea ta, la mijlocul zilei de lucru.

Pentru slabit iti recomandam aceasta reteta cu cafea verde cu ghimbir

Antioxidant de top: acidul clorogenic

Spre deosebire de antioxidanţii din cafeaua prăjită, cei din cafeaua verde sunt mult mai numeroşi cantitativ, în special acizii clorogenici, o ramură din familia compuşilor fenolici, şi metabolitul lor, acidul ferulic, o parte din ei fiind pierduţi, de regulă, în procesele de prăjire. Acizii clorogenici (CGA) au efecte biologice de tip antiinflamator şi antioxidant.
Principalii compuşi din cafeaua verde sunt acidul dicaffeoilquinic (diCQA) şi acidul caffeoilquinic (CQA) care pot fi absorbiţi foarte uşor de către organism. Acidul clorogenic inhiba secreţia enzimei G6P, care conform cercetărilor stabilizează în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge, băutura fiind ideală şi pentru diabetici.

• Citeste aici mai multe despre acidul clorogenic

Cafeaua verde măcinata conţine cantităţi importante de antioxidanţi, care lupta împotriva radicalilor liberi şi previn multe afecţiuni grave. Reglează metabolismul, ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite şi acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală. Reducând stresul oxidativ cu 12%-16%, datorită principalilor antioxidanţi numiţi polifenoli, se frânează procesul de distrugere a celulelor şi, implicit, îmbătrânirea este amânată. O cană de cafea verde măcinata furnizează aproximativ 400 mg de antioxidanţi, din care 160mg sunt polifenoli. Antioxidanţii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar şi decât cei din ceaiul verde, iar spre deosebire de cafeaua prăjită, consumul de cafea verde nu are efecte negative.

Astfel, cei care consumă cafeaua verde măcinata din boabe verzi nu vor suferi de tahicardie, creşterea tensiunii arteriale sau insomnie. Însă nu trebuie să bem cantităţi exagerate, deoarece bobul verde conţine, totuşi, cofeină, şi încă în stare pură. Cafeaua verde conţine procente mari de acid clorogenic, cu rol în neutralizarea radicalilor liberi care atacă structura sistemului celular. Conţine şi acid cafeic, care acţionează ca un tonic general. Consumul de cafea verde măcinata este echivalentul unei cure de detoxifiere.

Ingredient anticelulitic

Despre cafeaua verde se mai ştie că diminuează riscul de diabet, ajuta la depurarea ficatului şi creşte eficienţa medicamentelor. Dar cel mai cunoscut efect al cafelei verzi este acela de a-i ajuta pe cei care ţin regim de slăbit.

Datorită conţinutului ridicat de acid clorogenic, se accelerează metabolismul şi aportul de glucoză este inhibat. Acelaşi acid reduce şi absorbţia zahărului în organism. 10 grame de cafea consumate înaintea principalelor mese ale zilei duc la reducerea grăsimilor din corp. Pentru rezultate bune, sunt recomandate două căni de cafea verde pe zi, de preferat în prima parte a zilei.

Beneficiile dovezile științific

Publicul larg a auzit de efectele benefice ale cafelei verzi în cadrul emisiunii din Statele Unite a doctorului OZ, în special prin mărturiile unor clienţi care au consumat şi au slăbit în medie 8 kg în 22 de săptămâni. Mărturiile se bazau pe cercetările efectuate de doctorul Joe Vinson de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, unde 16 femei şi bărbaţi care prezentau dificultăţi în slăbire, au urmat un astfel de plan dietetic, iar rezultatele au fost uimitoare. Aceştia au consumat 2-3 căni de cafea verde pe zi, timp de 22 de săptămâni, au respectat o dietă sănătoasă şi au făcut sport regulat. La finalul experimentului rezultatele au fost uimitoare, fiecare a slăbit aproximativ 8 kilograme. Deşi doctorul nu ştie cum anume funcţionează cafeaua verde, se pare că acidul clorogenic descoperit în boabele de cafea verde poate avea un rol important.

Intrebări frecvente

Cum se prepară corect cafeaua verde ?
Cafeaua verde măcinată se prepară printr-o infuzie clasică de 2 linguriţe (10 grame) cu cafea verde măcinată la 100-150 ml apă fierbinte până la 70 de grade Celsius înaintea principalelor mese ale zilei. După preparere se lasă în jur de 20 minute pentru decantare. Pentru efecte curative bune se recomandă consumul a 2-3 căni pe zi şi consumul a cât mai multor lichide pentru a favoriza eliminarea toxinelor din organism. Nu există contra indicaţii dar se recomandă consumul în prima jumătatea a zilei precum şi moderat în cazul celor cu probleme cardiace deoarece conţine puţină cafeină.

Cum îmi dau seama care este temperatura potrivită a apei pentru cafea?
În momentul în care apa începe să se încălzească, aceasta începe să elimine în jurul temperaturii de 60-70 grade, mici bule de aer ce se desprind de pe fundul ibricului în care se încălzeşte apa. Acesta este un prim indiciu ca apa a trecut de temperatură de 60 grade şi trebuie turnata peste cafeaua verde. Recomandăm prepararea la această temperatură mai scăzută decât cea a aparatelor clasice de preparat cafea (care folosesc apa încălzită la 100 grade), tocmai pentru a preveni inactivarea acidului clorogenic prezent doar în boabele de cafea verde neprelucrate termic şi păstrarea efectului terapeutic.

Care este diferenţa dintre cafea arabică şi organică?
Boabele de cafea verde organică sunt culese de la plantele crescute în mod natural în zone sălbatice, nepoluate, fără a se utiliza fertilizatori, pesticide sau hormoni de creştere. Seminţele folosite nu sunt modificate genetic, ci controlate biologic. Plantele se cultivă pe terenuri pe care nu a fost aplicat, de cel puţin trei ani, nici un îngrăşământ chimic. Recoltarea acestora se face în mod etic, adică doar boabele ajunse la potenţialul lor maxim sunt culese, rămânând mereu neculeasa o cantitate suficientă de boabe, astfel încât ecosistemul respectiv să nu fie în nici un fel prejudiciat. Culegerea boabelor are loc manual, rolul principal în acest proces avându-l oamenii din zona respectivă pentru ca partenerii noştri practică un comerţ echitabil (fair trade) care are ca scop principal reducerea la nivel internaţional a sărăciei şi a nedreptăţii sociale.

Boabele de cafea arabică provin de pe plantaţiile convenţionale de cafea ce furnizează tone de cafea anual. Atât în cultivarea lor, cât şi în recoltarea lor se utilizează metode convenţionale, îngrăşământ chimic, plantarea, recoltarea se efectuează mecanizat.

Recomandări în alegerea unei cafele verde cu proprietăţi nealterate
Din păcate unii producători ascund faptul că tratează termic boabele de cafea pentru a deveni casante şi uşor de măcinat, acestea pierzându-şi astfel proprietăţile terapeutice. Acidul clorogenic implicat în arderea grăsimilor se inactivează la temperaturi înalte, astfel că o tratare termică a boabelor de cafea duce la anularea efectului în curele de slăbire. Ideal este să folosiţi o cafea la care boabele de cafea verde sunt măcinate la rece, la temperaturi ce nu depăşesc 40 grade, aceasta fiind atent monitorizată pe tot parcursul măcinării.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *