Coș de cumpărături

Subtotal: 69,96 lei (inclusiv TVA)

Pentru a beneficia de transport gratuit pe teritoriul României este nevoie să mai adaugi de 330,04 lei!

Vezi coșulFinalizare

Ce este acidul clorogenic si ce efect are in curele de slabire

Ce este acidul clorogenic si ce efect are in curele de slabire

Este o substanta 100% naturala, prezenta in zeci de alimente si plante medicinale specifice toamnei. A capatat o celebritate uriasa, devenind cunoscuta pe intreaga planeta, datorita efectelor sale uimitoare in curele de slabire. Cafeaua verde, adică de boabele de cafea neprajite, contin cantitati im­presionante de acid clorogenic.
Formula chimica: C16H18O9

acid clorogenico

Desi acidul clorogenic pare a fi o singura substanta, denumirea – folosita impropriu la singular – desem­nea­za de fapt o familie de substante intalnite in coaja fructelor, in semintele si in radacinile plantelor. Nu­mele de clorogenic nu are nicio legatura cu substanta numita “clor”, ci cu faptul ca, prin oxidare, acesti acizi organici capata o culoare verde, chloros insemnand in greaca veche “verde”, iar ge­nos “a da nastere”. Desco­pe­ri­rea acidului clorogenic nu este de data recenta, el fiind identi­ficat in cateva sute de specii vegetale de pe tot mapamon­dul, inca de acum jumatate de secol.

Ceea ce a atras atentia oamenilor de stiinta a fost, la in­ce­put, potentialul sau anti­oxi­dant, acidul clorogenic im­pie­di­cand aparitia mutatiilor celulare si incetinind pro­cesele de imbatranire.

Treptat, pe ma­sura ce teh­no­logiile au permis, acidul clorogenic a fost extras si adus la con­centratii tot mai inalte, putand fi administrat in doze tot mai mari si obtinan­du-se cu el vin­decari exceptio­nale. Momen­tul de cotitura a fost atunci cand studiile au ara­tat ca aceasta substanta este cel mai puternic me­dicament natural cunoscut impo­triva obezitatii. Aceasta, in conditiile in care aproape juma­tate de mi­liard de oameni se lupta in lume cu obezi­tatea, iar alt miliard si jumatate sufera de supra­pon­deralitate. Este, asadar, de la sine inteleasa notorie­tatea pe care a do­bandit-o aceasta substanta totusi atat de raspandita in natura.

Unde gasim acidul clorogenic?

Campioana absoluta: Cafeaua verde

Il gasim in aproape o suta de specii de plante care cresc la noi. Dintre fructe, cele mai bogate in acid clo­rogenic sunt: prunele (au continutul cel mai ridicat), merele, pe­rele, caisele, piersicile, nectarinele, afinele, capsu­nile, fragii si gutuile. Cantitati insemnate din aceasta substanta gasim si in legume, cum ar fi pa­trunjelul si telina (radacina), rosiile, vinetele, cartofii.

Campioa­nele autohtone la continutul de acid cloro­genic sunt insa plantele medicinale, mai ales rada­cinile de: brus­ture, echinacea, papadie si cerentel. Si tulpinile tinere de cicoare sau frunzele de anghinare contin cantitati in­semnate de acid clorogenic, dar cam­pioana absoluta este o planta pe care o gasim in toate magazinele noas­tre, chiar daca este specifica tropi­celor: cafeaua. Este vorba insa de cafeaua verde, adica de boabele de cafea neprajite, care contin cantitati im­presionante de acid clorogenic. Nu putem, totusi, con­suma cantitati foarte mari de cafea verde. Pen­tru o cantitate suficienta de acid clorogenic ar fi necesar sa ingeram simultan atat de multa cofeina, incat riscam tulburari de echilibru si aritmie cardiaca. Cum poate fi rezolvata aceasta problema vom afla in con­tinuare, cand vom vorbi despre modul de admi­nistrare.

Efectectele secundare ale Acidului clorogenic

Acidul clorogenic poate provoca efecte secundare, în special, persoanelor cele mai sensibile la cofeina. Ocazional poate provoca simptome cum ar fi diaree sau constipație, sau o creștere a tensiunii arteriale.

Aceste reactii, care dispar de obicei după câteva zile de la începutul tratamentului, apar într-un număr foarte limitat de cazuri. În aceste situatii este recomandat a se opri aportul de acid clorogenic și un consult la un medic.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *