Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

Ceaiul din codite de cireşe purifica sangele

Ceaiul din codițe de cireşe purifică sângele, curăță rinichii și previne formarea pietrelor la rinichi

cozi de cirese 1
Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli. Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii.

Ceaiul de cozi de cireşe, bun pentru rinichi: Consumul de ceai de cozi de cireșe în mod regulat contribuie la funcționarea optimă a aparatului urinar, dar și la eliminarea lichidelor reținute în corp. Este recomandat în mod special pentru a trata afecțiunile tractului urinar (infecții urinare, litiază renală), se prepară foarte ușor și are o mulțime de beneficii pentru organism. Află cum să îți faci ceai de cozi de cireșe!

Ceai de cozi de cireșe – mod de preparare
Pune o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat pentru 5-10 minute. Strecoară ceaiul de cozi de cireșe și bea de două ori pe zi (dimineața și seara), cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maxim.

Ceai de cozi de cireșe – proprietăți
Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D. Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, ceaiul de cozi de cireșe este sărac în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli.

Codițele de cireșe au următoarele proprietăți:

  • Îmbunătățesc sănătatea ficatului;
  • Ajută la scăderea colesterolului;
  • Curăță rinichii și previn formarea calculilor renali;
  • Purifică sângele;
  • Au efect calmant și întăresc nervii;
  • Ajută la slăbit;
  • Reduce durerile.

Ceai de cozi de cireșe – beneficii

Luptă împotriva infecțiilor urinare

Datorită conținutului ridicat de potasiu, cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator. Este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute. Se recomandă cure de 30 de zile, consum zilnic de 3 căni de ceai de cozi de cireșe pe zi.

Îmbunătățește funcționarea optimă a rinichilor

Pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui, ceaiul de cozi de cireșe este cea mai bună soluție de tratament. Durerile, cât și bolile renale apar, de regulă, din cauza consumului insuficient de lichide, iar pe lângă consumul de apă, ceaiul este cel mai recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor.

Luptă împotriva durerilor de stomac

Ceaiul de cozi de cireșe are efect detoxifiant, fapt ce ajută la ameliorarea mai multor probleme digestive. Consumul regulat de ceai de cozi de cireșe întărește sistemul imunitar și regenerează țesuturile slăbite.

Reduce tusea agresivă

Ceai de cozi de cireșe este un adjuvant natural pentru calmarea tusei. Este recomandat și pentru ameliorarea simptomelor gripei și răcelii, o cană de ceai de cozi de cireș pe zi.

Luptă împotriva celulitei și kilogramelor în plus

Cozile de cireșe au efect depurativ și diuretic, iar datorită acestor proprietăți ajută la eliminarea rezidurilor din sânge și depozitelor de grăsime. Consumul zilnic de ceai de cozi de cireșe, o cană pe zi, îți va da rezultate pe termen lung împotriva celulitei.

Ajută în reumatism

Decoctul de cozi de cireșe poate fi folosit în tratamentul împotriva reumatismului. Se fac băi locale dintr-un pumn de cozi de cireș într-un litru de apă. Se fierbe până dă în clocot, se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se adaugă în apa de baie pentru picioare și mâini.

Ceai de cozi de cireșe – contraindicații

Nu se cunosc contraindicații ale ceaiului de cozi de cireșe. Medicii specialiști recomandă să nu fie consumat de persoanele care deja au pietre mari la rinichi deoarece, prin migrarea lor, se poate ajunge la blocaje renale. Înainte de o cură cu ceai de cozi de cireșe, cel mai indicat este să ceri părerea unui medic specialist.

Litiaza se caracterizează prin prezenţa pietricelelor (calculi) atât în canalele renale, cât şi în vezica urinară. Durerile apar atunci când pietrele sunt mari şi nu pot fi eliminate. Litiaza renală e mai frecventă la bărbaţii tineri, dar şi la cei de vârstă mijlocie. Printre cauzele bolii se numără consumul scăzut de lichide sau cel excesiv de proteine de origine animală. Durerile pregnante în zona lombară pe o singură parte, o senzaţie extrem de puternică de a urina, stările de agitaţie sunt câteva dintre simptome. Pentru a scăpa de dureri e indicat să consumaţi multe lichide (minimum 2-3 litri pe zi). Un remediu care vă poate fi de folos în cazul durerilor puternice e aplicarea unor sticle cu apă fierbinte pe zona rinichilor. Ceaiurile vă pot fi de ajutor. Cele mai bune sunt cele de cozi de cireşe si  de mătase de porumb.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *