Coș de cumpărături

Subtotal: 1 056,85 lei (inclusiv TVA)

Minunat! Ai transportul gratuit 🎉 (pe teritoriul României)

Vezi coșulFinalizare

Cum ne afectează antibioticele

Cum ne afectează antibioticele

De fiecare dată când simţim cel mai mic semn al răcelii fugim către sertarul cu medicamente sau către cabinetul medical în speranţa că vom obţine o reţetă cu cel mai puternic medicament contra răcelii pentru a scăpa de simptom cât mai repede.

antibioticeDin păcate, cei mai mulţi dintre noi nu ne mulţumim doar cu atât. Confundăm o mică durere de cap cu o migrenă în adevăratul sens al cuvântului şi ne grăbim să scăpăm de ea cu ajutorul unui pumn de pastile. Specialiştii ne avertizează că astfel de acţiuni vor avea urmări grave.

“Organismul se obişnuieşte cu dozele de medicamente şi devine imun la stimularea acestora”Organismul se obişnuieşte cu dozele de medicamente şi devine imun la stimularea acestora. Mai mult decât atât, consumul repetat de antibiotice creează un mediu prielnic pentru dezvoltarea unor noi tulpini mult mai greu de combătut.

Medicii susţin că, pe termen lung, antibioticele au cea mai mare influenţă asupra sistemului imunitar, digestiv şi chiar întregul organism poate avea de suferit.

Scopul antibioticelor este acela de a ataca bacteriile nocive ce atacă organismul însă, datorită modului de acţionare acestea ataca de cele mai multe ori şi bacteriile benefice organismului cum ar fi cele prezente la nivelul florei intestinale.

Considerate ca fiind cea mai rapidă soluţie în combaterea bolilor persistente, în cazul în care sunt administrate sistematic acestea măresc rezistenta corpului la infecţii şi în timp scad gradul de eficienta al altor tratamente.

Probleme cauzate de consumul în exces de antibiotice:

– Afecţiuni ale stomacului – Antibioticele provoacă dezechilibru la nivelul bacteriilor saprofite aflate în stomac şi astfel apar inflamaţii ale intestinului. Datorită inflamaţiilor intestinului ne putem confrunta cu stări de greaţă şi ameţeală. În plus, organismul nu mai poate reţine apa în corp şi astfel vom suferi de deshidratare, mai ales dacă avem aceste simptome în timpul verii.

– Candidoza – în cazul femeilor, consumul de antibiotic acţionează asupra florei vaginale, determinând creşterea şi dezvoltarea Candidei. Aceasta micoză este prezentă în mod natural în organism dar în stare latentă. Antibioticele activează agravarea candidozei, astfel că mai mult de 10% din femei se confruntă cu această afecţiune contagioasă.

– Probleme respiratorii – În cazul adulţilor, consumul de antibiotice poate afecta pereţii plămânilor iar în cazul copiilor studiile au arătat că prin consumul mărit de antibiotic se măreşte riscul de astm, alergii sau sinuzite cornice.

– Scăderea imunităţii – flora intestinală are un rol extrem de important în organism fiind responsabilă şi în cazul menţinerii unui sistem imunitar puternic. Consumul exagerat de antibiotice duce la incapabilitatea florei intestinale de a sintetiza imunoglobulinele (care au un rol important în combaterea agenţilor patogeni).

 – Afecţiuni ale rinichilor – utilizarea antibioticelor măreşte probabilitatea instalării insuficientei renale şi a calculilor renali. Astfel, substanţele nocive nu mai sunt eliminate din tractul urinar şi creşte expunerea în fata infecţiilor.

– Alergii – antibioticele nu ar trebui consumate în exces şi datorită faptului că acestea pot creşte riscul de alergii. Acest fapt este datorat coloranţilor şi aditivilor chimici pe care îi conţin antibioticele.

Pentru a preveni consumul de antibiotice este recomandat să ne intărim sistemul imunitar prin căi naturale şi extrem de simple:

Mişcarea – fiind o persoană activa fizic, stimulezi organismul în secreţia de endorfine şi hormoni care ajută la înlăturarea stresului (stresul duce la scăderea imunităţii) şi menţinerea bunei dispoziţii.

Somnul – pentru a mări producţia de melatonină (hormonul care inhiba stresul) ai nevoie de minim 7 ore de somn pe noapte.

Alimentaţie echilibrată – s-a demonstrat ştiinţific că obezitatea cauzează slăbirea sistemului imunitar şi astfel creşte riscul inflamaţiilor în corp. Îţi recomandăm să respecţi orele de masă, să elimini alimentele cu foarte multe grăsimi, cele procesate şi cele ce au un conţinut mare de aditivi. În schimbul sucurilor cu arome artificiale ar trebui alese fructe şi legume bogate în vitamine şi minerale.

Ceaiul – îţi recomandăm să bei cât mai mult ceai de muşeţel pentru care are proprietăţi antiseptice şi bactericide. De asemenea, nu uita să consumi usturoi, este un antibiotic natural care combate bacteriile şi ajuta la susţinerea sistemului imunitar.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *