Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

Cum se prepara corect celebrul DECOCT de LEURDA recomandat pentru afectiunile inimii

Cum se prepară corect celebrul DECOCT de LEURDĂ recomandat pentru afecțiunile inimii

decoct2


Cunoscut şi sub denumirea de “usturoiul sălbatic”, leurda creşte în păduri iar frunzele sale, cu un uşor iz de usturoi, sunt o sursă bogată de sănătate mai ales când sunt consumate crude, în salate. Proprietăţile curative ale leurdei sunt cunoscute de mii de ani. Efectele depurative, diuretice şi de menţinere a elasticităţii vaselor de sânge şi capacitatea de a calma durerile provocate de ulcere varicoase şi reumatism sunt printre cele mai apreciate calităţi ale plantei.

Leurda sau usturoiul sălbatic (Allium ursinum) este o plantă bogată în sulfură de alil (care imprimă gustul şi mirosul caracteristic tuturor speciilor din genul Allium), carotenoizi, vitaminele A şi C, levuloză, ulei eteric complex şi săruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru.

Modalităţile de utilizare a plantei sunt multiple, de la clasicele ceaiuri, până la tincturi, vinuri şi cataplasme.

Sub formă de infuzie sau decoct, leurda este indicată în hipertensiune, ateroscreloză, scade nivelul colesterolului, insuficienţa biliară, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, insomnie, ameţeală, depresie, guta, boli cardiace, boli gastrointestinale, dizenterie, paraziţi intestinal, afecţiuni ale plămânilor, gripă sa cefalee.

Iată o reţetă de decoct de leurdă, un preparat cu efecte benefice asupra întregului sistem cardio-vascular, care reglează bătăile inimii, tonifică muşchiul cardiac, menţine elasticitatea vaselor de sânge şi previne formarea cheagurilor de sânge, care contribuie inclusiv la fluidizarea sângelui.

Se pun două linguri de tulpină şi rădăcină tocate la 250 ml de apă, se fierbe amestecul timp de 30 minute la foc mic, completând treptat apa care se evaporă. Se poate păstra şi la frigider maxim 3 zile. Este recomandat ca adjuvant în caz de hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, convalescenţă după accident vascular sau infarct miocardic. Combate paraziţii intestinali şi anihilează bacteriile de la nivelul cavităţii bucale

Potrivit specialistilor, cura constă în administrarea unei linguri de decoct, de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă, timp de două săptămâni. Leurda este mult mai bine tolerată de sistemul digestiv decât usturoiul, însă la persoanele care au colon sensibil poate provoca stări de jenă sau uşoare crampe. Mamele care alăptează trebuie să evite consumul de leurdă, deoarece aceasta transmite un gust neplăcut laptelui. Este totusi recomandat să cereţi sfatul medicului înainte de a urma o astfel de cură.

Pentru uz extern, se recomandă esenţa de leurdă.

-Se iau 30 g de frunze strivite de leurdă care se vor macera timp de 10 zile în 250 ml oţet de vin. Se filtrează şi de depozitează la loc răcoros şi întunecat. Preparatul este indicat pentru frecţionare, în tratarea reumatismelor.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *