Coș de cumpărături

Subtotal: 1 189,65 lei (inclusiv TVA)

Minunat! Ai transportul gratuit 🎉 (pe teritoriul României)

Vezi coșulFinalizare

7 utilizari medicinale ale ardeiului iute pe care probabil nu le stiai

7 utilizari medicinale ale ardeiului iute pe care probabil nu le stiai

Ardeiul iute cayenne este de obicei oferit ca o pudra de ardei uscati. Desigur, ardeii pot fi consumati direct pentru gustul lor. Dar gradul de iutime este cel mai bine determinat la cayenne-ul uscat si facut pudra.Indexul de iutime pentru condimente si sosuri iuti a fost determinat de farmacistul american Wilbur Scoville in 1912, al carui nume a fost utilizat pentru indexul cunoscut ca Unitatile de Iuteala Scoville (Scoville Heat Units – SHU), uneori denumite simplu unitati de iutime.Multi specialisti in plante considera eficacitatea medicinala a cayenne-ului ca intervenind la 40 000 SHU, in timp ce altii cred ca un bun inceput este 35 000 SHU. Exista pudra cayenne la nivele de 35K, 40K, 90K si 100K SHU in sectiunile destinate condimentelor de la magazinele de produse din plante. O iuteala de 40K est emai mult decat potrivita.

Daca ai dori sa incerci ardeiul iute cayenne, utilizeaza-l pe cel organic, sau cel putin asigura-te ca ceea ce cumperi nu a fost iradiat, ceea ce il lasa fara potenta lui medicinala.

Capsaicina este aceea care ajuta la amortirea durerii. Atunci cand atinge limba, receptorii durerii sunt activati, de aceea se simte si acea senzatie de arsura. Apoi, insa, senzatia ajuta la calmarea solutie pentru canicula mancare iute si picanta in 5 variante simple size2altor dureri din corp. Medicina spune ca ardeii iuti ajuta in special in caz de artrita. Desi sunt multe persoane cu adevarat indragostite de senzatia pe care le-o dau ardeii iuti, acestia nu au un gust prea bun. Cu toare acestea, multi spun ca ei dau dependenta. Asta nu este adevarat, dupa cum au aratat numeroare studii, caci nu duc la pierderea controlului, sevraj sau alte simptome clasice ale dependentei.

In schimb, capsaicina este cea care ajuta la eliberarea endorfinelor, asa ca organismul apreciaza starea de bine, asa explicandu-se de ce suntem singurele mamifere care consuma ardei iute. Starea de euforie poate sa creasca atat de mult dupa ce consumi ardei iute, de parca tocmai ai fi practicat un sport extrem.
Celulele umane se extermina printr-un proces numit apoptoza. Dar in anumite feluri de cancer, apoptoza nu mai apare, celulele se multiplica in continuu, transformandu-se treptat in tumori. Aici intervine ardeiul iute, care prin capsaicina continuta lupta cu tumorile de la nivelul pancreasului, al plamanilor si prostatei. Capsaicina contribuie la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas,
stimuleaza metabolismul si eficienta in cazul migrenelor si durerilor cauzate de artrita.

S-a dovedit ca ardeiul iute rosu are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor si de a impiedica formarea cheagurilor de sange. S-a demonstrat stiintific ca persoanele care includ in dieta zilnica ardei iute isi reduc riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Capsaicina nu numai ca reduce intensitatea durerii, ci si ajuta la fluidificarea secretiilor din plamani sau fosele nazale. Cand ai racit si ai nasul infundat, adauga in mancare un pic de ardei iute si-ti va fi mai bine!
Consumul de ardei iute reduce riscul aparitiei ulcerului gastric.
Datorita continutului de vitamina A si betacaroten, ardeiul iute rosu are un rol important in intarirea imunitatii.

Ardeiul iute reprezinta un stimulent si un antiseptic ce contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten. Poate regulariza curgerea singelui si poate intari inima, arterele si nervii. Contine, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu si fosfor.

Ardeiul iute determina arderea rapida a grasimilor din corp. Prin utilizarea sa in mancarurile care, astfel, devin codimentate, caloriile in plus sunt arse. De asemenea, ardeiul iute sporeste apetitul. Pentru persoanele care sufera de astm, bronsite cronice, sinuzite sau congestii datorate racelii sau gripei, este util consumul ardeiului iute intrucat acesta actioneaza ca un expectorant

Capsaicina din ardeiul iute reduce din intensitatea durerilor prin interferarea cu substanţa P, un neurotransmiţător care se găseşte în nervul sprinal şi creier, responsabil de apariţia senzaţiilor dureroase.
Extractul de capsaicină poate fi aplicat pe zona afectata dar, atenţie, prin intermediul mănuşilor deoarece arde foarte tare şi poate cauza iritatii severe. Un bun exemplu de analgezic local pe baza de ardei iute este plasturele pentru articulaţii care încălzeşte regiunea pe care este aplicat şi ameliorează durerile şi umflăturile.

Ardeiul iute, un foarte bun remediu naturist pentru refacerea firelor despicate din parul tau

Prepară o mască din 3-4 linguri de ulei de grâu, la care adaugi 2-3 linguri de smântână şi 2 linguriţe de suc de lămâie.
Întinde pasta pe părul proaspăt spălat, încă ud, masează-l uşor, apoi lasă să acţioneze 15-20 de minute.
Clăteşte apoi cu apă din abundenţă. Părul va căpăta un luciu natural.
Ardeiul iute stimulează rădăcinile
„Tinctura de ardei iute are proprietatea de a stimula creşterea părului.
O poţi prepara din 20 g de ardei iute, care se lasă la macerat timp de 7-8 zile în100 ml de apă. Se fac în fiecare zi fricţiuni la rădăcina părului“.

Unguentul cu ardei iute, foarte bun pentru dureri reumatice

Unguentele si lotiunile din plante, pe care le prepari acasa, pot fi de zeci de ori mai benefice decat produsele pe care le gasesti in farmacii, deoarece contin doar ingrediente naturale. De fiecare data cand se schimba vremea reumatismul iti da batai de cap? Incearca sa ameliorezi durerile cu ajutorul unui unguent cu ardei iute. Stim ca suna ciudat sa folosesti ardei iute, dar poti fi sigura ca acest remediu chiar este eficient. Ai nevoie de cateva linguri de untura de porc si 2 ardei iuti taiati marunt. Pune untura la topit, iar cand devine fluida, adauga in ea ardeiul iute. Mai lasa pe foc 1 minut, apoi strecoara amestecul si arunca bucatile de ardei. Lasa untura la intarit, apoi foloseste-o in locurile in care apar dureri reumatice.
Asa cum am mai spus anterior, ardeiul contine un ingredient activ numit capsaicina, care poate calma durerile cauzate de bolile reumatice.

Ardeiul iute, remediul minune impotriva celulitei

Daca vei citi lista ingredientelor cremelor anticelulitice, vei observa ca majoritatea lotiunilor minune contin si ardei iute. Dupa aplicare, ele dau deseori senzatia de mancarime si usturime, semn ca isi fac efectul.
Uleiul de ardei iute
Se pune intr-un borcan un pahar de ulei de masline si un sfert de pahar de ardei iute tocat foarte fin. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza si se trage intr-o sticla inchisa la culoare. Uleiul astfel obtinut se foloseste ca solutie de masaj contra celulitei. Atenie insa, nu trebuie aplicat in fiecare zi, pentru ca efectului foarte puternic poate provoca iritatii. Daca doresti sa continui masajul anticelulitic in fiecare zi, atunci in zilele de pauza foloseste alte uleiuri mai slabe. Pentru a produce efecte, masajul anticelulitic trebuie sa fie efectuat cu ajutorul unor manevre mai puternice, fara a invineti pielea. Cu rezultate optime, masajul anticelulitic este facut dimineata, de obicei, cand muschii sunt relaxati.
Impachetarile la cald cu ardei iute
Spre deosebire de celelalte metode, impachetarile cu ardei iute se fac in saloanele de infrumusetare. Pentru inceput, se exfoliaza pielea indepartandu-se celulele moarte, apoi printr-un masaj usor se aplica gelul anticelulitic. Zonele pe care a fost aplicat gelul anticelulitic se infasoara in film osmotic, iar actiunea dureaza 50 de minute, la termocurevtura sau in tunelul cu raze infrarosii. La final se va aplica o crema cu mentol. Avantajele impachetrilor cu ardei iute constau in faptul ca gelul cu ardei iute in contact cu termocuvertura sau la aer cald este foarte repede absorbit de piele, iar grasimea este rapid dizolvata. Prin aplicarea cremei cu mentol se creeaza o senzatie de confort in urma efectului pregnant de incalzire, de la inceput.

Ardeiul iute și arderea grăsimilor – Studiile atestă rolul ardeiului iute în slăbire

Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute – capsaicina – reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc.
Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanță care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare și accelerează metabolismul.

Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în același timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.

Deşi au fost demonstrate calităţile ardeiului iute de ardere a grăsimilor, integrarea acestuia în curele de slăbire este destul de dificilă, din cauza efectului său iritativ. Soluţia vine de la un supliment nutritiv lansat recent în România, Chilliburner, care permite valorificarea ardeiului iute în curele de slăbire, protejând, în acelaşi timp, împotriva arsurilor. O nouă tehnologie patentată de comprimare a capsaicinei în microcapsule învelite într-un strat protector face ca această substanță activă să poată fi administrată fără a irita cavitatea bucală sau sistemul digestiv. Pe lângă capsaicina din ardeiul iute, Chilliburner conţine încă două substanţe active ce susţin efectul de pierdere în greutate: extractul de ceai verde, care stimulează metabolismul celular, și inulina, fibră care ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale.

Bazat pe extract natural de ardei iute extrem de concentrat, suplimentul alimentar Chilliburner ajută la pierderea în greutate, printr-un proces complex cu multiple efecte benefice asupra organismului: reglează considerabil digestia, stimulează metabolismul, crește energia, împiedică noi depuneri de grăsime, reduce pofta de mâncare și arde aproximativ 1000 kJ zilnic. Mecanismul prin care funcţionează acest supliment are la bază declanșarea lipolizei (arderea grăsimilor) și activarea reflexului de sațietate, fenomene esenţiale în procesul de slăbire.

Stimulent digestiv

În doze mici, ardeiul iute stimulează digestia. Este recomandat consumul a 0,1-0,3 grame de ardei proaspăt sau uscat şi mărunţit. Peste doza recomandată, ardeiul iute are efecte purgative.

Afrodiziac şi antialcoolic

Consumat în stare proaspătă, în cantităţi mici, ardeiul iute are efecte afrodiziace. Tinctura pe bază de ardei iute se foloseşte în dezalcoolizare. Pentru aceasta se lasă la macerat 100 de grame de ardei iute în 100 de grame de alcool. După o săptămână, se filtrează şi se administrează câte zece picături în ceai amar, de fiecare dată când apare nevoia de a consuma alcool.

Ardeiul iute este excelent pentru circulaţia sanguină. Cele mai bune remedii naturiste în bolile cardiovasculare sunt pe bază de ardei iute, pentru că scade tensiunea arterială, reduce cantitatea de colesterol din sânge şi a trigliceridelor şi întăreşte inima. Reduce totodată posibilitatea formării cheagurilor de sânge, dilatarea capilarelor, având în acelaşi timp proprietăţi antiinflamatoare. Studii efectuate în Canada au arătat că substanţa răspunzătoare de acest efect este capsaicina. Aceasta reduce nivelul de colesterol din ficat, stimulează secreţia biliară, contribuind la eliminarea colesterolului prin intestin. Capsaicina subţiază sângele, prevenind astfel formarea de cheaguri şi accidentele vacular-cerebrale.

S-a mai demonstrat că elementele active din ardeiul roşu duc la dilatarea vaselor de sânge şi, implicit, la scăderea tensiunii arteriale.

Ardeiul roşu are efecte antispastice. De aceea se recomandă folosirea lui pentru calmarea spasmelor musculare, în special la umăr, braţ sau coloană. Este recomandat şi în tratarea unor boli precum reumatism, artrită, lumbago cronic

Sursele pentru acest articol::
http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/22367
http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/35751
http://www.sierragoldhorses.com/content.asp?id=14
http://sarahcannonresearch.com
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/NaturalFood/Cayenne.aspx
http://www.naturalnews.com/040928_cayenne_pepper_capsicum_health_benefits.html – cayenne

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *