Coș de cumpărături

Subtotal: 935,94 lei (inclusiv TVA)

Minunat! Ai transportul gratuit 🎉 (pe teritoriul României)

Vezi coșulFinalizare

Cum se face tinctura de papadie si ce afectiuni trateaza

Cum se face tinctura de păpădie și ce afecțiuni tratează

Acestă faimoasă tinctură se prepară din radăcinile de păpădie culese primăvara înainte de înflorirea plantei și este recomandată de medici pentru un mare număr de boli. Radăcina acestei plante conține multe principii active, insulină, zaharuri complexe, vitamine si minerale, substanțe care favorizează flora intestinală, trateaza multe infecții și ajută la evitarea apariției anemiilor.

frunzaverde tinctura papadie

Pentru ce afecțiuni este utilizată tinctura de păpădie

Păpădia este o plantă digestivă binecunoscută, câteva picături de tinctura pot fi luate înainte de mese pentru a preveni gazele și după mese pentru a preveni arsurile la stomac. De asemenea, este cunoscută ca o plantă curată, care susţine funcţionarea normală a ficatului şi a rinichilor.

Este folosită şi ca purificator de sânge, ajutând la reducerea colesterolului din sânge.

Cu o acţiune diuretică blândă, tinctura de păpădie este utilizată ca tratament pentru UTI și împotriva retenției de apă.

Fitoterapeuţii prescriu, de asemenea, tinctura de păpădie pentru a ameliora sau chiar trata bolile de piele.

Potrivit faimosului medic fitoterapeut Julie Bruton-Seal, tinctura de păpădie se foloseşte pentru:

  • Probleme de piele
  • Ficatul slăbit
  • Constipație
  • Probleme urinare
  • Retenție de fluide
  • Artrită
  • Gută
  • Mahmureala
  • Boli cronice

Cum se dozează tinctura de păpădie

Cartea “Backyard Medicine“, una dintre cele mai bune cărți despre remediile din plante, oferă informații detaliate despre cum se administrează tinctura de păpădie:

  1. Întreținerea generală a sănătății ~ 1/2 lingurițe de două ori pe zi.
  2. Erupții cutanate acute ~ 10 picături în apă luate de 3-4 ori pe parcursul zilei.
  3. Artrită, gută, eczemă, psoriazis și probleme hepatice ~ 1 linguriță în apă de 3 ori pe zi .
  4. Indigestie ~ 10 picături în apă în fiecare oră până la rezolvare.

Cum se face tinctura de păpădie

Ingrediente: o mână de rădăcini și 100 ml de vodcă naturală de 70-80 grade.

Pentru această tinctură se folosesc rădăcinile de păpădie recoltate ideal primăvara, în lunile martie – aprilie, înainte ca plantele să înflorească.
Primăvara, ca orice plantă, păpădia îşi foloseşte o bună parte din energie şi din nutrienţii din rădăcina pentru a forma florile, deci este mai bine să recoltați rădăcina atât timp cât acești nutrienți sunt încă în rădăcina.

Aceste rădăcini se extrag uşor din solurile cu pământ moale sau nisipos însă este bine să evitaţi locurile cu multă poluare. După ce aţi adunat cam o mână de păpădie, spălaţi-le şi tăiaţi rădăcinile de tulpini şi frunze. Nu aruncaţi frunzele tinere de păpădie, sunt perfecte pentru salate căci au o mulţime de vitamine.

Tăiaţi rădăcinile în bucăţi mici de 1 cm, pentru a putea lăsa alcoolul să extragă eficient principiile active şi substanţele nutritive din ele.

Se pun rădăcinile într-un borcan, încât să acopere cam două treimi din vas, şi se acoperă cu vodcă de 70-80 grade până se umple.
Se lasă tinctura să infuzeze timp de 6-8 săptămâni într-un loc răcoros, ferit de lumină. Agitaţi borcanul din când în când.

Se poate păstra 2 ani de la data preparării.

Contraindicaţii şi precauţii
Persoanele care suferă de hepatită virală, toxică, metabolică, steatoză și ciroză hepatică, ulcer gastric și duodenal în forme avansate, gastrită hiperacidă, afecțiuni ocluzive intestinale, biliare, pancreatită, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume această tinctură.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *