Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

10 remedii naturiste bune pentru COLITĂ

10 remedii naturiste bune pentru COLITĂ

remedii pentru colita ulcerativa

 Colita de fermentaţie este o afecţiune a tubului digestiv, cu localizare în prima porţiune a intestinului gros (numită şi colon ascendent). În mod normal, la nivelul colonului există o floră de fermentaţie care are rolul de a dizolva materiile ajunse în această porţiune a tubului digestiv şi a le pregăti pentru excreţia lor prin procesul de defecaţie. Pacienţii cu colita de fermentaţie acuza producerea unor scaune diareice decolorate, însoţite de o emisie de gaze nefetide şi de o reacţie acidă ce poate irita regiunea perianala.

Iată câteva remedii naturiste eficiente pentru colită:

Ceaiul anticolitic

Este obţinut printr-o combinaţie de flori de coada-şoricelului şi de muşeţel, iarba de mentă, roiniţa, sunătoare şi de talpa-gâştei, fructe de fenicol şi capsula de mac.

Se va prepara o infuzie din 1-2 linguriţe de amestec de plante care se pun într-un vas şi peste care se toarnă 200 ml apă clocotită.
Se acoperă 20 minute, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Acest ceai calmează spasmele intestinale, este sedativ, calmează durerile de burtă, linişteşte colicile biliare, ajuta la producerea şi eliberarea bilei pentru o digestie mai bună şi are acţiune antidiareică.
Toate aceste acţiuni indica acest ceai în terapia enterocolitelor, colicilor abdominale, tulburărilor digestive, ulcerului gastro-dodenal şi dischineziilor biliare.

Se mai poate prepara şi un decoct, punând într-un vas 10 g de amestec de plante peste care se toarnă 1000 ml apă rece. Se fierbe până când scade la jumătate, se acoperă 15 minute, se strecoară şi se bea cantitatea într-o zi în 3 prize, înainte de mese.

Polenul și păstura foarte eficiente în tratarea afecțiunilor digestive și intestinale de tipul colitelor.

Se vor consuma zilnic 2 lingurițe de polen sau 10 pastile de păstură, vindecarea apărând în 30-40 de zile de tratament.

Salată verde. Se va consuma minim 150 g de salata pe stomacul gol, înainte de fiecare masă. Salată se va asezona numai cu ingrediente naturale (ulei de floarea-soarelui sau de măsline, oţet natural de mere sau suc de lămâie proaspăt stors) şi se va consuma în maxim 15 minute de la preparare pentru a evita deteriorarea principiilor sale active.

Tinctura de angelică și pelin

În colita de fermentaţie şi în gastrita hipoacida se poate folosi o combinaţie în proporţii egale de tincturi de angelica şi pelin.

Se administrează câte 1-2 linguriţe din combinaţie de tincturi, dizolvate într-un pahar cu apă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Ceaiul de năpraznic

Pentru efecte rapide în tratarea colitei de fermentaţie şi a diareei se foloseşte ceaiul de napraznic.
Puneţi la înmuiat o mână de frunze şi flori uscate de plantă într-o cană de apă (atenţie, nu folosiţi apa de la robinet ci doar apă plată sau de izvor) şi lăsaţi de seară până dimineaţa. A doua zi se filtrează maceratul obţinut, iar planta rămasă se opăreşte cu încă o cană de apă. Lăsaţi la răcit 30 de minute, filtraţi infuzia şi apoi combinaţi infuzia cu maceratul obţinut iniţial. Se beau 3-4 căni din acest ceai pe zi, pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură.

Citește aici mai multe despre ceaiul de napraznic

Grâul fiert

Fierbeţi 500 g de boabe de grâu în 4 litri de apă, timp de 2 ore, până ce lichidul scade şi boabele se înmoaie. Puneţi grâul la frigider în cutii de plastic. Se consuma 100 g pe zi, indiferent la ce oră.

Tinctura de captalan
Pentru colita de fermentaţie se iau 3 linguriţe cu tinctura de captalan (brusture dulce) pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Puneţi într-un borcan cu capac jumătate de pahar cu pulbere de rădăcină de plantă, 2 pahare cu spirt alb alimentar şi jumătate de pahar cu apă.

Lăsaţi la macerat 2 săptămâni în borcanul închis, apoi filtraţi prin tifon. Pulbere de afine uscate. Este un leac care acţionează fără greş în enterocolita de fermentaţie şi diaree. Se va lua o linguriţă rasă din 2 în 2 ore în cazurile acute.

Amestec fiert din plante. Pentru combaterea colitei se bea o fiertură preparată din 1 linguriţă din plante uscate şi mărunţite de salvie, ţintaură şi muşeţel puse la 200 ml apă clocotită şi fierte pentru câteva minute. Se bea câte 1 lingura de fiertura la 2 ore, de 7-8 ori pe zi, urmând ca după 2-3 luni aceasta doza să se micşoreze.

Mărărul. Substanţele aromate pe care le conţine împiedica bacteriile să se dezvolte în intestin. De aceea, mărarul se poate folosi în salate sau pentru condimentarea mâncărurilor.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *