11 legume care conțin mai mult FIER decât carnea roșie

În caz că te întrebai cum poţi obţine mai mult fier, fără să mănânci carne, afla că există o mulţime de soluţii pentru că organismul tău să nu ducă lipsa acestui nutrient important.

“doza zilnică recomandată de fier este cuprinsă între 8 şi 27 mg”Fierul pare să fie principalul motiv de îngrijorare pentru toţi vegetarienii. Pentru adulţi, doza zilnică recomandată de fier este cuprinsă între 8 şi 27 mg, potrivit specialiştilor din domeniul sănătăţii, precum “The Naţional Institutes of Health”.

kale spinach balls10

De-a lungul anilor, carnea a fost considerată sursa principală de fier (şi cea mai bogată sursă), astfel încât veganii au fost forţaţi de împrejurări să caute un substitut pentru fier, în legume. Există o mulţime de legume bogate în fier pe piaţă, aşa că pentru a-ţi uşura lucrurile, ţi-am pregătit o listă de legume cu un conţinut ridicat de fier.

  1. Spanacul

Legumele frunzoase, precum spanacul – preferatul lui Popeye – conţine foarte mult fier. Doar 3 căni de spanac conţin 18 mg de fier, mai mult decât o friptură de 230 de grame. Iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.

  1. Broccoli

Nu este doar o sursă excelentă de fier, ci şi o legume ce conţine o varietate de nutrienţi esenţiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K şi magneziu. Mai mult, vitamina C din broccoli îmbunătăţeşte capacitatea de absorbţie a corpului în ceea ce priveşte fierul.

  1. Lintea

Adăugând 1 cană de linte într-o supă sau în salata ta preferată, vei descoperi un mod simplu prin care îi poţi oferi corpului tău mai mult fier decât ar avea o friptură de 230 de grame. De asemenea, lintea este bogată în proteine, fibre alimentare şi potasiu.

  1. Kale sau varza furajeră

3 căni de frunze de kale conţin 3,6 mg de fier, iar din acest motiv, kale îţi ajută corpul să ţină la distanţă oboseala şi anemia. Dacă nu îţi place kale în formă crudă, poţi să adaugi frunzele tocate în supă ta preferată, în salate sau în compoziţia de burgeri.

  1. Cartoful copt

Un cartof mare şi copt conţine de 3 ori mai mult fier decât o porţie de 85 de grame de carne de pui. Fă-ţi o combinaţie delicioasă, cu broccoli preparat la aburi, puţină brânză sau caşcaval topit şi pune şi puţin iaurt la toată această combinaţie.

  1. Seminţe de susan

1 lingura de seminţe de susan înseamnă 1,3 mg de fier şi micile seminţe pot fi cu uşurinţă incluse în orice dietă. Le poţi folosi ca dressing, le poţi amesteca în sosul de salsa ori alt tip de sos sau le poţi presăra într-o salată.

  1. Caju

Nu doar că sunt foarte bogate în proteine, la fel ca alte nuci, însă sunt şi bogate în ceea ce priveşte conţinutul de fier. O jumătate de cană de caju conţine 4 mg de fier, potrivit health-and-love-page.com.

  1. Năutul

O gustare crocantă atunci când boabele de naut sunt prăjite în ulei de măsline, un preparat culinar savuros atunci când boabele sunt amestecate cu brânză feta, castravete şi roşii. Oricum ar fi, 1 cană de naut îţi oferă 4,7 mg de fier, ceea ce este mai mult de jumătate din doză zilnică recomandată pentru adulţii de sex masculin.

  1. Ciocolată neagră

Nu este doar dulce, ci şi benefică. Ciocolată neagră reduce anxietatea, te ajută să ai dinţi mai sănătoşi, o piele mai sănătoasă şi creşte aportul de fier din corp. 28 de grame de ciocolată neagră conţin 2-3 mg de fier.

  1. Mangoldul sau sfecla elveţiană

1 cană de frunze de mangold conţine 4 mg de fier, care este mai mult decât îţi oferă un hamburger de 170 de grame. De asemenea, mangoldul este o sursă majoră de nutrienţi esenţiali, cum ar fi acidul folic, acizii graşi Omega-3 şi vitaminele A, K şi C.

  1. Fasole roşie Kidney

1 cană de fasole roşie conţine 3-4 mg de fier. Acest superstar din alimentaţia vegetarienilor este un ingredient sănătos, folosit adesea cu alte opţiuni care înlocuiesc carnea.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 682

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *