Coș de cumpărături

Subtotal: 34,52 lei (inclusiv TVA)

Pentru a beneficia de transport gratuit pe teritoriul României este nevoie să mai adaugi de 365,48 lei!

Vezi coșulFinalizare

Ceai de Napraznic - Vindeca tumorile si afectiunile organelor genitale

Ceai de Năpraznic – Vindecă tumorile și afecțiunile organelor genitale

Ceaiul se face din NĂPRAZNIC (Geranium robertianum), o plantă medicinală recomandată pentru normalizarea activităţii secretorii a glandelor sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei şi îmbunătăţirea rezistenţei organismului. Deși are un miros neplăcut este una dintre plantele medicinale cele mai folosite în Vestul Europei, având o paleta foarte largă de utilizari în scopuri terapeutice.
Cuprins articol

Ce este Năpraznicul
Ceai de Napraznic – Beneficii pentru sanatate
Ceai de Napraznic – Instructiuni de preparare
Ceai de Napraznic – Contraindicatii
Ceai de Napraznic

 

 

Ce este Năpraznicul

Este o plantă medicinală pe care o întâlnim preponderent în zonele muntoase, la marginea pădurilor de brad sau molid, pe albiile pârâurilor, pe rupturile malurilor şi în zonele umede ale drumurilor forestiere. Deşi Năpraznicul are o lungă istorie că plantă medicinală la toate popoarele europene, deocamdată, a fost mai puţin studiată de medicină modernă, efectele sale terapeutice dovedite rămânând, încă, neexplicate prin compoziţia chimică.

Denumirea ştiinţifică “Geranium robertianum” provine de la Robert de Molesme, numele unui preot francez, care a vindecat mii de credincioşi utilizând această plantă și care a fost apoi sanctificat.

Engleziii cunosc aceasta plantă medicinală sub denumirea de Herb Robert. În medicina tradiționala românească, năpraznicul era utilizat în: sterilitate masculină şi feminină, impotenţă, frigiditate, fibrom uterin, chisturi ovariene, hemoragii uterine, tulburări menstruale, tumori, astenie, anemie şi diaree.

Ceai de Năpraznic – Beneficii pentru sănătate

Năpraznicul are în componența sa o multitudine de substante benefice, uleiuri volatile, tanine, un compus amar misterios denumit geraiin, minerale și vitamine. Conține cantităti semnificative de calciu, potasiu, magneziu, iron, fosfor și germaniu precum și vitaminele A,B si C . În scopuri medicinale este utilizată pentru a trata diarea, probleme ale ficatului și inflamațiile vezicii biliară. Acestă plantă are proprietăți astringente, antibiotice, adaptogene, antivirale, diuretice, digestive, sedative și antioxidante.

De asemenea, planta poate fi utilizată pentru a preveni formarea de pietre în rinichi și în vezica biliară.

Tratează infertilitatea la bărbați și femei

Napraznicul este o plantă cu puternice proprietăţi vindecătoare asupra organelor reproducătoare, în vederea combaterii infertilităţii atât la femei, cât şi la bărbaţi. Curele cu ceai de napraznic ajuta la tratarea impotentei, a oligospermiei şi astenospermiei la bărbaţi şi a fibroamelor uterine, chisturilor ovariene sau a tulburărilor de ciclu menstrual şi ovulaţiei la femei.

Remediu pentru sterilitate la femei – se administrează năpraznicul sub formă de infuzie combinată, câte un pahar (200 ml), de 4 ori pe zi, baut pe stomacul gol. Dacă nu suportaţi ceaiul, puteţi lua napraznicul sub formă de comprimate, câte 4-6 pe zi, în cure de 3 luni, urmate de 1-2 luni de pauză. Terapeutul austriac Rudolf Breuss relata că a folosit ceaiul de napraznic pentru a trata opt cupluri care nu puteau avea copii. Ambii parteneri au băut zilnic 3 căni de napraznic şi, după mai puţin de un an, toate femeile erau însărcinate, ulterior născând copii sănătoşi.

Alte beneficii dovedite ale ceaiului de năpraznic:

Flori de Napraznic - Herb Robert

– principiile active împreună germaniul din componenţa sa, ajuta la oxigenarea celulelor, ajutând astfel la capacitatea lor de a combate bolile fără ajutorul antibioticelor, grăbind vindecarea şi scurtând perioadele de recuperare.

– ceaiul normalizeaza activitatea secretorie a glandelor sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei.

– îmbunătăţeste vitalitatea şi tonusul organismului.

– combate stările de oboseală, epuizare şi surmenaj.

Articol recomandat: Ceai de Salvie: Tratamente si modul de folosire corect

– îmbunătăţeste stărea generala şi rezistenţa organismului impotriva virusilor.

– protejează organismul împotriva radiaţiilor.

– normalizează procesul de diviziune celulară.

tumori benigne cu localizări diverse – ceai de năpraznic și alte plante. Se beau 2-3 căni pe zi în cure de 3 luni, cu pauză de 1-2 luni.

diaree, inflamaţii ale intestinului – ceai de năpraznic (2-3 linguriţe Ia cană). Se beau 2-3 căni pe zi. Are un efect de precipitare a proteinelor toxice din intestin, ceea ce determină un efect foarte rapid de diminuare a inflamaţiei şi de distrugere a microorganismelor de la acest nivel.

nefrită, cistită (inclusiv cea însoţită de sângerări) – ceai de năpraznic și alte plante. Are efect cicatrizant și stimulent imunitar local. Este indicat să fie asociat cu plante antisepticeurinare mai puternice: merişor, tinctură de ienupăr, tinctură de răşină de pin.

herpes cu diverse localizări – cu ceai de năpraznic si alte plante foarte concentrat (5 linguriţe lacană) se fac spălaturi şi se pun comprese.

Când sunt zdrobite frunzele proaspete au un miros asemănător cu cel de cauciuc ars, iar când sunt frecate pe corp s-a constatat că acest miros respinge țânțarii.

Articol recomandat: Sfaturile medicilor pentru a folosi corect ceaiul de ghimbir

Caracteristici ale Năpraznicului și perioada de recoltare
Frunzele verzi cresc pana la 5- 6 cm, iar tulpinile ramurilor devin rosii. Fiecare frunză este acoperită cu peri foarte fini și începând de la centru, se poate vedea o floare frumoasa de culoare roz-violet cu petale rotunjite. Pe măsură ce semințele se usucă în toamnă, este timpul să le recoltati pentru a le folosi in prepararea ceaiului medicinal.

Ceai de Năpraznic – Instrucțiuni de preparare


Se pun 2 linguriţe de frunze de năpraznic maruntite fin in 250 ml apă la temperatura camerei și se va lăsa timp de 8 ore după care se va strecura. Separat se va face din 2 linguriţe de plantă un infiltrat. Acesta se va pune în 250 ml de apă clocotită. Se va acoperi pentru 10 minute, după care se va strecura. După ce se mai răceşte se amestecă cu primul preparat şi se bea în cursul unei zile.

Atenție! Pentru ceaiul de năpraznic nu se folosește apa de la robinet, ci doar apă plată sau apă de izvor care nu trebuie să fie mai veche de 48 de ore.

Tinctura de Năpraznic – rețeta, cum se prepară și modul de utilizare

Într-un borcan de culoare întunecată se vor pune 50 g de plantă mărunţită sau chiar transformată în praf. Peste acesta se va pune alcool alimentar de 70° şi apoi se lasă la macerat timp de 15 zile, timp în care se va agita de mai multe ori pe zi, pentru a se extrage principiile active din plante. Se va strecura după această perioadă.
Se va putea lua câte o linguriţă din tinctură de 3-4 ori pe zi diluată cu apă. Este bine că aceasta să se ia înainte de mese.

Variante de ceai de năpraznic și tincturi de năpraznic gata preparate se pot achiziționa de pe site-ul Furnză Verde.

Ceai de Năpraznic – Contraindicații

Nu există contraindicaţii sau reacţii toxice dovedite dar până la studierea completă a proprietăţilor acestei plante este recomandată evitarea consumului de ceai de napraznic în timpul sarcinii şi a perioadei de alăptare.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *