Acesta băutura extraordinară uimeşte prin proprietăţile terapeutice combinate ale ingredientelor sale, turmericul, ghimbirul, scorţişoară şi boia putând vindeca sau cel puţin atenua peste 40 de afecţiuni grave. Ceaiul cu ghimbir şi turmeric este un detoxifiant foarte bun al ficatului şi un puternic anti-inflamator, ajutând de asemenea la calmarea migrenelor, prevenirea apariţiei răcelilor şi gripelor, îmbunătăţirea sistemului digestiv şi curăţarea sistemului limfatic. Vă invităm să-i descoperiţi puterea şi modul corect de preparare pentru a avea efect terapeutic maxim.
Turmericul, ingredientul principal al preparatelor din curry, conţine curcumina, care are proprietăţi antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare. Graţie acestor proprietăţi, specialiştii în nutriţie recomanda consumul de ceai din turmeric şi ghimbir pentru a trata o serie de afecţiuni.
Acest ceai de turmeric şi ghimbir este o adevărată “bombă” de sănătate având extraordinare proprietăţi de detoxifiere a organismului. Consumul regulat al acestui ceai scade de până la 4 ori riscul de accidente cardiovasculare, este excelent şi pentru o bună circulaţie a sângelui, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului şi asubstanţelor nutritive către toate organele vitale din corp. Ceaiul de turmeric cu ghimbir poate fi utilizat ca remediu terapeutic foarte eficient în tratarea sau ameliorarea unor afecţiuni cum ar fi colon iritabil, pierderea poftei de mâncare, circulaţie deficitară, crampe menstruale, balonare, flatulenta, indigestie şi probleme gastro-intestinale, cum ar fi crampele cauzate de gazele acumulate în stomac. Fiind un detoxifiant puternic , curcuma curata sângele şi purifica ficatul şi rinichii.
Alte beneficii ale ceaiului de turmeric și ghimbir
– Împiedică înfundarea arterelor şi, implicit, apariţia aterosclerozei şi a problemelor cardiovasculare.
– Previne dezvoltarea cancerului de prostată, cancerului mamar, cancerului de colon şi leucemiei.
– Menţine sănătatea ficatului, întrucât ajută la eliminarea toxinelor şi a reziduurilor de la nivelul acestui organ.
– Are puternice efecte analgezice, atenuand durerile şi inflamaţiile cauzate de artrită, fibromialgie şi alte afecţiuni.
Ingredientele ceaiului de turmeric si ghimbir
– o lingură pulbere de curcuma sau 2 cm de rădăcină proaspătă de turmeric
– o lingură pulbere de ghimbir sau o bucațică de 2 cm ghimbir proaspăt
– 1 lingura rasă praf de boia
– 2 linguri rase de scorțisoară
– sucul de la o lămâie medie
– miere de salcâm pentru a îndulci după ce se răceste
– 400 ml de apă minerală plată sau de izvor
Ceai de turmeric si ghimbir – Modul de preparare
Mai întâi se pune apa la fiert, după care adaugă turmericul și praful de boia si lasă compoziția la foc mic 8-10 minute.
La final, strecoară lichidul și adaugă sucul de lămâie, scortisoara și ghimbirul. Dupa ce se raceste se adauga si mierea de salcam, potrivit dupa gust. Savoarea, gustul si beneficiile pentru sanatate sunt senzationale.
Articol recomandat: Sfaturile medicilor pentru a folosi corect ceaiul de ghimbir
Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Acestea îi dau gustul şi aroma specifică şi favorizează mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai bună digestie.
Ghimbirul are aproape 500 de compuşi identificaţi, mulţi cu activităţi biologice cunoscute, acţionând în feluri diferite, fie influenţând o anumită enzimă sau proteină, fie sprijinind activitatea altor compuşi.
Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, îmbunătăţeşte circulaţia, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.
Atenționare: Folosit în cantităţi mari, ceaiul de turmeric si ghimbir poate produce iritaţie gastrică.