Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

Magneziul combate stresul si nervozitatea

Magneziul combate stresul si nervozitatea

Cu siguranta, stii si tu faptul ca magneziul combate stresul si starile de nervozitate.

Una din explicatii este faptul ca in perioadele de stres, organismul consuma mai mult magneziu, vitamina C, vitamina E, proteine si carbohidrati.

magneziu sanatateCand trupul si mintea iti sunt supuse unor solicitari urgente si se simt sub presiunea stresului, ai nevoie de o infuzie de substante nutritive care sa iti ofere energia si forta necesara ceruta de situatia respectiva.

Ce se intampla atunci cand esti stresat?

Ti s-a intamplat si tie ca atunci cand te-ai simtit stresat, sa ai o pofta mai mare de dulciuri sau de alimente bogate in carbohidrati?

Unul din motivele pentru care, atunci cand esti stresat, iti este pofta de dulciuri si de alimente bogate in amidon, este legat de faptul ca nivelul ridicat al cortizolului determina secretarea neuro-peptidei Y, o substanta cerebrala care stimuleaza pofta de carbohidrati.

Stresul convinge si rinichii sa conserve sodiu, asa incat nivelul sanguin al sodiului creste. Sodiul extrage apa din tesuturi, marind, astfel, volumul de sange si ridicand tensiunea arteriala.

Aceasta reactie este numita hipervolemie si, in stare cronica, poate conduce la hipertensiune.

Un avertisment legat de mancat si de stres

Unii oameni se folosesc de mancat pentru a face fata stresului.

Cand se afla sub presiune, devasteaza frigiderul. Astfel, se poate creea un ciclu neplacut in care se succed stresul, mancatul excesiv, grijile legate de ingrasare si alt stres.

In acest caz, mancatul este un fel de auto-medicatie: fie actul consumarii alimentelor, fie hrana in sine te face sa te simti mai bine.

Impinsa la extrem, acest fel de auto-medicatie poate creea dependenta sau poate deveni nociva datorita efectelor negative pe care le aduce cresterea in greutate.

Tinerea draconica a curelor de slabire este extrem de stresanta.

Saritul meselor si reducerea drastica a substantelor nutritive vitale te priveaza tocmai de nutrientii de care organismul tau are nevoie pentru a combate stresul.

Recomandare: in perioadele de stres, supravegheaza-ti, cu mai multa grija regimul alimentar.

Managementul si controlul stresului sunt esentiale, atat pentru a combate stresul, cat si pentru a limita cresterea in greutate.

Apeleaza la natura pentru a depasi situatiile stresante, in conditii de siguranta si fara a creearea de dependenta.

  • Un ajutor eficient ti-l ofera plantele adaptogene Rhodiola Rosea si Ginseng.

Magneziul combate stresul si nervozitatea

 

Stilul nostru de viata modern ne solicita tot mai mult organismul, zi dupa zi.

Magneziul este un mineral esential care ajuta la metabolizarea carbohidratilor si la functionarea eficienta a nervilor si muschilor.

Magneziul participa la un numar mare de procese biologice in organism, inclusiv cele producatoare de energie.

Este un mineral vital pentru regularizarea presiunii arteriale si mentinerea sanatatii inimii.

Persoanele care nu obtin cantitati suficiente de magneziu in organism din alimentatie sunt mai sensibile la afectiuni grave, cum ar fi: atac de cord, congestie cerebrala si hipertensiune arteriala.

Stresul si alimentatia incorecta sunt dusmanii magneziului

Stresul stimuleaza celulele organismului sa elibereze magneziu, care apoi este pierdut prin urinare. Acesta este si motivul pentru care specialistii in nutritie recomanda suplimente cu magneziu persoanelor care sunt nervoase, iritabile, anxioase sau deprimate.

Carceii si crampele musculare sunt primele semne al lipsei de magneziu din organism.

„Efortul, mai ales in timpul noptii, trecerea de la cald la frig, precum si carentele de calciu sau magneziu, sunt principalele cauze ale carceilor,”, explica Adriana Staicu, medic de familie, pentru cugetliber.ro.

Faimoasa combinatie magneziu – zinc – vitamina B6

Cercetatorii francezi au descoperit faptul ca magneziul combate stresul si protejeaza si mai bine daca este luat in combinatie cu vitamina B6.

Vitamina B6 ( piridoxina ) mentine puterea si rezistenta la stres a sistemului nervos.

Zincul are efect antioxidant si combate procesele oxidative periculoase care au loc in organism.

Magneziul te sustine cu mai multa energie si putere in zilele epuizante cauzate de efortul fizic sau mental intens.

Daca alimentatia ta nu iti aduce suficient magneziu, vitamina C, vitamina E si alti nutrienti esentiali pentru a combate stresul si imbolnavirile, ia in considerare completarea dietei cu suplimente nutritive de calitate.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *