E un fel de basm, se înțelege, ciocolata cu lapte, cea neagră, cu alune sau stafide, ciocolata de orice fel și cu orice ocazie, regină printre dulciuri și invenție nemuritoare. Ce bine ca și pe plan nutrițional e un aliment extraordinar !
Și pentru că tot ce facem e spre îmbunătățire, află cum poți fi în formă fără să renunți vreodată la cel mai delicios dintre dulciuri.
Ciocolata sporește nivelul de colesterol bun
Bineînțeles, ciocolata e grasă datorită conținutului de unt și cacao, însa aduce organismului lipide “bune” : acizi grași mono nesaturați privilegiați de absorbția intestinală.
S-a demonstrat deja că după 3 saptamâni de tratament pe bază de ciocolată neagră, 75 g pe zi, nivelul de colesterol HDL (bun) a crescut cu 11,4%, pe când colesterolul LDL (rău) a scăzut cu 11,9%.
Ciocolata protejeaza sistemul cardiovascular
Ciocolata nu este un aliment exclusiv gras și zaharat, aceasta conține multe substanțe benefice pentru sistemul cardiovascular:
• tanine cu acțiune antioxidantă, care combat radicalii liberi și reduc astfel riscul dereglărilor cardiovasculare.
• vitamina E, beta-caroten și cupru cu acțiune antioxidantă.
• potasiu care scade presiunea arterială.
Unele studii susțin că un consum zilnic moderat (mai puțin de 10 g) e suficient pentru ca să ne bucurăm de toate beneficiile acesteia.
Ciocolata nu dereglează glicemia
Cea mai mare parte dintre varietățile de ciocolată au un indice glicemic scăzut: 22 pentru ciocolata neagră cu 70% cacao, 33 pentru nutella și ciocolata caldă, 45 pentru ciocolata cu lapte și cea albă. Pentru comparație, indicele glicemic pentru glucoza e de 100.
Ciocolata tonifică!
O bucățică de ciocolată e un remediu ideal pentru oboseala spontană. Ciocolata este un energizant care îi oferă organismului o energie imediat disponibilă, ca să te recuperezi într-o clipită.
Ciocolata înlătură stresul!
Acționează asupra moralului datorită glucidelor, care ajuta la eliminarea triptofanului, un precursor al serotoninei care instalează buna dispoziție și diminuează neliniștea.
• magneziu, care exercită un efect relaxant și luptă împotriva stresului.
• feniletilamina care, datorită structurii sale asemănătoare cu cea a amfetaminei, acționează ca un antidepresiv.
Ciocolata ne face euforice!
Fără dubii și fără comentarii!