Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

10 remedii naturiste bune pentru COLITĂ

10 remedii naturiste bune pentru COLITĂ

remedii pentru colita ulcerativa

 Colita de fermentaţie este o afecţiune a tubului digestiv, cu localizare în prima porţiune a intestinului gros (numită şi colon ascendent). În mod normal, la nivelul colonului există o floră de fermentaţie care are rolul de a dizolva materiile ajunse în această porţiune a tubului digestiv şi a le pregăti pentru excreţia lor prin procesul de defecaţie. Pacienţii cu colita de fermentaţie acuza producerea unor scaune diareice decolorate, însoţite de o emisie de gaze nefetide şi de o reacţie acidă ce poate irita regiunea perianala.

Iată câteva remedii naturiste eficiente pentru colită:

Ceaiul anticolitic

Este obţinut printr-o combinaţie de flori de coada-şoricelului şi de muşeţel, iarba de mentă, roiniţa, sunătoare şi de talpa-gâştei, fructe de fenicol şi capsula de mac.

Se va prepara o infuzie din 1-2 linguriţe de amestec de plante care se pun într-un vas şi peste care se toarnă 200 ml apă clocotită.
Se acoperă 20 minute, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Acest ceai calmează spasmele intestinale, este sedativ, calmează durerile de burtă, linişteşte colicile biliare, ajuta la producerea şi eliberarea bilei pentru o digestie mai bună şi are acţiune antidiareică.
Toate aceste acţiuni indica acest ceai în terapia enterocolitelor, colicilor abdominale, tulburărilor digestive, ulcerului gastro-dodenal şi dischineziilor biliare.

Se mai poate prepara şi un decoct, punând într-un vas 10 g de amestec de plante peste care se toarnă 1000 ml apă rece. Se fierbe până când scade la jumătate, se acoperă 15 minute, se strecoară şi se bea cantitatea într-o zi în 3 prize, înainte de mese.

Polenul și păstura foarte eficiente în tratarea afecțiunilor digestive și intestinale de tipul colitelor.

Se vor consuma zilnic 2 lingurițe de polen sau 10 pastile de păstură, vindecarea apărând în 30-40 de zile de tratament.

Salată verde. Se va consuma minim 150 g de salata pe stomacul gol, înainte de fiecare masă. Salată se va asezona numai cu ingrediente naturale (ulei de floarea-soarelui sau de măsline, oţet natural de mere sau suc de lămâie proaspăt stors) şi se va consuma în maxim 15 minute de la preparare pentru a evita deteriorarea principiilor sale active.

Tinctura de angelica și pelin

În colita de fermentaţie şi în gastrita hipoacida se poate folosi o combinaţie în proporţii egale de tincturi de angelica şi pelin.

Se administrează câte 1-2 linguriţe din combinaţie de tincturi, dizolvate într-un pahar cu apă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Ceaiul de napraznic

Pentru efecte rapide in tratarea colitei de fermentatie si a diareei se foloseste ceaiul de napraznic.
Puneti la inmuiat o mana de frunze si flori uscate de planta intr-o cana de apa (atentie, nu folositi apa de la robinet ci doar apa plata sau de izvor) si lasati de seara pana dimineata. A doua zi se filtreaza maceratul obtinut, iar planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa. Lasati la racit 30 de minute, filtrati infuzia si apoi combinati infuzia cu maceratul obtinut initial. Se beau 3-4 cani din acest ceai pe zi, pe stomacul gol, inghititura cu inghititura.

Citeste aici mai multe despre ceaiul de napraznic

Graul fiert

Fierbeti 500 g de boabe de grau in 4 litri de apa, timp de 2 ore, pana ce lichidul scade si boabele se inmoaie. Puneti graul la frigider in cutii de plastic. Se consuma 100 g pe zi, indiferent la ce ora.

Tinctura de captalan
Pentru colita de fermentatie se iau 3 lingurite cu tinctura de captalan (brusture dulce) pe zi, cu o jumatate de ora inainte de a manca. Puneti intr-un borcan cu capac jumatate de pahar cu pulbere de radacina de planta, 2 pahare cu spirt alb alimentar si jumatate de pahar cu apa.

Lasati la macerat 2 saptamani in borcanul inchis, apoi filtrati prin tifon. Pulbere de afine uscate. Este un leac care actioneaza fara gres in enterocolita de fermentatie si diaree. Se va lua o lingurita rasa din 2 in 2 ore in cazurile acute.

Amestec fiert din plante. Pentru combaterea colitei se bea o fiertura preparata din 1 lingurita din plante uscate si maruntite de salvie, tintaura si musetel puse la 200 ml apa clocotita si fierte pentru cateva minute. Se bea cate 1 lingura de fiertura la 2 ore, de 7-8 ori pe zi, urmand ca dupa 2-3 luni aceasta doza sa se micsoreze.

Mararul. Substantele aromate pe care le contine impiedica bacteriile sa se dezvolte in intestin. De aceea, mararul se poate folosi in salate sau pentru condimentarea mancarurilor.

Asistență Frunză Verde
Asistență Frunză Verde
Articole: 683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *