Este considerat unul dintre cele mai preţioase şi sănătoase condimente, având o mulţime de beneficii asupra sănătăţii. Turmericul este singurul condiment considerat a aduce peste 500 de beneficii sănătăţii şi este considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural disponibil.
De ce boli te apară
Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit peste 600 de beneficii ale turmericului. Unele dintre proprietăţile uimitoare ale acestui condiment-medicament includ:
Distrugerea celulelor canceroase rezistente la medicamente;
Distrugerea celulelor stem canceroase;
Protejează organismul de distrugerile provocate de radiaţii;
Reduce inflamaţiile;
Protejează împotriva intoxicaţiei cu metale grele (plumb, mercur, arsen);
Stopează dezvoltarea Alzheimerului.
Cum îl poţi consuma
Există sute de reţete cu privire la modul în care poţi utiliza turmeric. Specialiştii spun că cele mai bune modalităţi prin care poţi consuma turmeric este sub forma de pulbere, adăugat în mâncare sau folosit în diverse băuturi.
Vindecă inflamațiile
Curcumina este la fel de eficientă în combaterea inflamaţiei ca medicamentele prescrise, dar fără efecte secundare toxice. Este eficientă în boli inflamatorii, cum ar fi colita ulcerativă şi boala Crohn.
Putere antioxidantă
Turmericul este bogat în antioxidanti puternici și fitochimicale care neutralizează radicalii liberi.
Previne cancerul
Curcumina distruge celulele canceroase și previne răspândirea tumorilor în alte parți ale corpului (metastazele).